Венедіктова відмовилась відкривати справу проти нардепа-кнопкодава

Читать на русском
Офіс генпрокурора відмовив у відкритті кримінального провадження проти нардепа-кнопкодава Андрія Іванчука. Причиною, за словами генпрокурора, стало порушення правил подання заяви.
Фото: wikipedia.org

Офіс генпрокурора відмовив у відкритті кримінального провадження проти нардепа-кнопкодава з депутатської групи «Довіра» Андрія Іванчука. Причиною, за словами генпрокурора, стало порушення правил подання заяви.

Про це повідомляє рух «ЧЕСНО».

Андрія Іванчука, мажоритарника з Франківщини, 5 листопада спіймали на кнопкодавстві (стаття 364-2 Кримінального кодексу України).

Однак протягом місяця генпрокурор не внесла відомості у ЄРДР, як того вимагає законодавство. Активісти повідомили їй про порушення з боку Іванчука.

Генпрокурор Ірина Венедіктова відповіла, що підстав для відкриття кримінального провадження немає. Нібито порушений порядок направлення заяви – журналіст повинен був подати до апарату ВРУ заяву про порушення нардепа разом з фото- і відео.

У «ЧЕСНО» відзначили, що так і було зроблено. В апараті Верховної ради відповіли, що заява «за дорученням керівництва ВРУ опрацьовується структурним підрозділом апарату».

Нагадаємо, у січні цього року набрав чинності закон, згідно з яким за кнопкодавство нардепам загрожує штраф у розмірі 51-85 тисяч гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: