Протести підприємців: чи можливий в Україні «податковий» Майдан

Читать на русском
Борис Кушнірукекономічний експерт

У середу, 16 грудня, у Києві на Майдані Незалежності триває мітинг підприємців. Вони також встановили три намети. У коментарі «Слово і діло» економіст Борис Кушнірук відзначив, що нині у суспільстві немає запиту на масштабні акції, тому попри певний рівень невдоволення, протести підприємців вщухнуть самі.

«Податковий майдан у нас був десь у 2011 чи 2012 році, це було давно й навряд чи зараз ситуація повториться. Я не очікую, що на цьому етапі демонстрації переростуть в невдоволення такого рівня, принаймні поки що. Крім того, чи не використовуються ці протести з політичною метою. Звісно, є напруженість, є невдоволені, але деякою мірою це також в інтересах тих, хто використовує спрощену систему для незаконного збагачення», ‒ сказав Кушнірук.

Він додав, що протестні настрої щодо питання РРО та нових правил фіскалізації, які були відтерміновані, навряд чи переростуть у масштабний рух.

Протести підприємців: чому напруженість між владою й бізнесом зростаєЕксперт вважає, що підприємці продовжують акції протесту, бо відтермінування вимоги застосовувати РРО не скасовує цього правила.

«Взагалі все, що зараз відбувається, стосується цих всіх змін. Вказує на те, що невдоволення все ж таки у суспільстві зростає і це створює можливості це використовувати. Я думаю, що протести вщухнуть самі, бо немає зараз суспільного запиту, щоб це стало загальнонаціональним актом», ‒ вважає економіст.

Нагадаємо, акція протесту «SaveФОП» розпочалася напередодні під будівлею парламенту.

Пізніше учасники протесту влаштували мітинг під Офісом президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: