НБУ скасував книгу обліку доходів для ФОПів

Читать на русском
Нацбанк спростив ведення касових операцій у національній валюті фізичними особами з 1 січня 2021 року.
Фото - «Слово і діло».

Національний банк України спростив ведення касових операцій у національній валюті фізичними особами з 1 січня 2021 року.

Як повідомляє пресслужба НБУ, Рада знесла зміни до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету. Законом спрощується робота фізичних осіб - підприємців. Це стосується ФОПів першої та другої груп та ФОПів третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість.

Виплати ФОП під час карантину: як отримати і скільки коштів вже виділилиКабмін наприкінці квітня ухвалив рішення предоставити 4 млн 723 тисячі гривень для виплат з часткового безробіття. Розповідаємо, як отримати допомогу ФОП.

Законом скасоване ведення книги обліку доходів ФОПами. Такі фізичні особи-підприємці вестимуть облік у довільній формі (паперовій або електронній), помісячно відображаючи отримані доходи.

Раніше в Україні набув чинності закон про відтермінування введення касових апаратів для ФОПів, за винятком норми, яка власне відстрочила до 1 січня 2022 року обов'язковезастосування РРО.

Також скасували штрафні санкції за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, яка зазначена в денному звіті РРО, і за відсутність попереднього програмування товарів у РРО.

Нагадаємо, з 14 грудня портал «Дія» приймає заявки від підприємців на отримання 8 тисяч гривень допомоги на період посиленого карантину в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: