Протести підприємців: чому напруженість між владою й бізнесом зростає

Читать на русском
В'ячеслав Биковецьекономіст

У Києві мітингувальники намагалися встановити намети на Майдані. У ситуацію втрутилися правоохоронці, виник конфлікт. Також стало відомо про постраждалих учасників акції «SaveФОП» і силовиків. У коментарі «Слово і діло» економіст В’ячеслав Биковець пояснив, що підприємці і далі виходять на протести, бо відтермінування вимоги застосовувати РРО не скасовує цього правила.

«Річ у тім, що відтермінування «страти» ‒ це не скасування «страти». Тобто рано чи пізно настане той час, коли всі ФОПи другої, третьої та четвертої груп будуть змушені використовувати РРО. І не має значення, буде це через місяць чи через рік, бо це не вирішує питання. Тому ця акція продовжується», ‒ сказав Биковець.

Експерт вважає, що влада не йде на діалог із бізнесом, тому напруженість зростає.

«Вони і продовжують маніфести. Як на мене, все-таки мав би хтось зустрітися із лідерами цього руху. Раніше з підприємцями зустрічалися і міністр фінансів, і голови профільних комітетів, керівник адміністрації президента. Це ж не вперше така ситуація. А нинішня влада просто це ігнорує, але ж треба говорити, радитись», ‒ вважає він.

На думку економіста, протести підприємців також пов’язані із запровадженням карантину.

«Мікро та малий бізнес – це основа економіки у всьому світі й треба радитися. До цих невдоволень, звісно, додається і ситуація з локдауном. Є точка зору, що не треба його запроваджувати, й все це підживлює невдоволення», ‒ зазначив він.

Нагадаємо, акція протесту «SaveФОП» розпочалася сьогодні під будівлею парламенту.

Пізніше учасники протесту влаштували мітинг під Офісом президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: