Набув чинності закон, що дозволяє ФОП 2 місяці не платити єдиний соцвнесок

Читать на русском
Набув чинності закон про підтримку платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби.

У середу, 18 березня, набув чинності Закон України «Про підтримку платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби».

Проєкт був оприлюднений у виданні «Голос України» 17 березня.

Як штрафують за порушення правил карантину в Україні та інших державахКарантин через коронавірус діє в більшості країн. Пропонуємо порівняти, як за його порушення штрафують в Україні та у світі.

Він набуває чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Документом передбачено, що фізичні особи-підприємці можуть не сплачувати єдиний соціальний внесок у березні-квітні 2020 року.

Відповідно до закону тимчасово звільняються від нарахування та сплати єдиного внеску фізичні особи – підприємці, особи, які проводять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства в частині сум, що підлягають сплаті цими особами за періоди з 1 до 31 березня та з 1 квітня до 30 квітня 2020 року за себе.

Такі особи можуть ухвалити рішення про сплату єдиного внеску за періоди з 1 до 31 березня та з 1 квітня до 30 квітня 2020 року.

Нагадаємо, парламент 17 березня схвалив закон про підтримку платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби.

Також учора ВР проголосувала за законопроекти щодо протидії коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: