Справа Онищенка: арешт офісів на Хрещатику не скасували

Читать на русском
В антикорупційному суді розглянули клопотання представника приватної компанії про скасування арешту нежитлових приміщень.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованими офіси в центрі Києва на Хрещатику, на які наклали арешт у межах кримінального провадження за обвинуваченням колишнього народного депутата Олександра Онищенка в організації «газової справи».

Таке рішення 27 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Раніше суд скасував арешт корпоративних прав ТОВ «Майдан-плаза». Як виявилося, арешт зняли, оскільки ці права були продані Національним агентством з менеджменту та розшуку активів (АРМА), в управління якого вони були передані рішенням суду.

Не погодившись з рішенням про зняття арешту, прокурор САП подав апеляційну скаргу. В ній він вказував, що справу, в якій було накладено арешт на корпоративні права фірми «Майдан-плаза», скерували до суду ще 18 лютого, тобто за місяць до винесення рішення про скасування арешту. 26 лютого Печерський районний суд міста Києва призначив обвинувальний акт до розгляду. Таким чином, на думку прокурора, КПК України не передбачено можливості винесення слідчим суддею ухвали про скасування арешту майна після передачі до суду обвинувального акту. Крім того, як він зазначив, це рішення винесли в судовому засіданні, про яке не було повідомлено ні детективу, ні прокурору, що є підставою для її скасування.

Вивчивши скаргу, судді її задовольнили, поновив арешт прав. Пізніше з'ясувалося, що фірма ФК «Барселона», яка стала власниками цих офісів, уклала із ТОВ «САУСПАЛЬМ» договір купівлі-продажу заарештованого майна. Тому представник просив скасувати арешт, проте суд відмовив.

Нагадаємо, суд задовольнив клопотання САП про заочний суд над нардепом-втікачем Онищенком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: