Суд зняв арешт з корпоративних прав фірми матері Онищенка

Читать на русском
Столичний райсуд зняв арешт з акцій компанії, яка раніше належала матері члена Верховної Ради, обвинуваченого в схемах.

Суд скасував арешт корпоративних прав ТОВ «Майдан-плаза», яке раніше належало матері народного депутата-втікача, підозрюваного в організації «газових схем» Олександра Онищенка Інеси Кадирової.

Таке рішення 19 березня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Діло».

Арешт був знятий за клопотанням адвоката Валентина Посохова, який діяв в інтересах ТОВ «Сеіл Компані». Згідно реєстру юридичних осіб, наразі «Сеіл Компані» є кінцевим бенефіціаром ТОВ «Майдан-плаза», а директором фірми призначений – Антон Савченко.

Водночас зазначимо, що 28 числа Київський апеляційний суд розглядав апеляцію іншого адвоката на арешт цих корпоративних прав і суд повернув йому скаргу.

Також додамо, що справа Онищенка вже скерована до суду, а це означає, що клопотання про зняття арешту з майна та інші клопотання мають розглядатися судом на підготовчому засіданні.

Підкреслимо, що минулого тижня Вища рада правосуддя відсторонила суддю Сеніна від здійснення правосуддя та хоче звільнити з посади.

Нагадаємо, рішенням суду було знято арешт з майна ТОВ «Майдан-Плаза», а саме офісних приміщень в Києві на вулиці Хрещатик. Однак детективи Національного антикорупційного бюро вчасно відреагували, наклавши арешт на корпоративні права компанії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: