Суд заочно судитиме нардепа-втікача Онищенка

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупційних прокурорів про спеціальне судове провадження у справі нардепа-втікача.
Роман Симків і Андрій Перовфото: ЦПК

Суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про проведення спеціального (заочного) судового провадження у кримінальному провадження за обвинуваченням народного депутата-втікача Олександра Онищенка та Олени Павленко (фінансовий директор ТОВ «Надра Геоцентр») в «газових схемах».

Таке рішення 23 травня ухвалила колегія суддів Печерського районного суду міста Києва під головуванням Світлани Смик, повідомляє «Слово і Діло».

На думку прокурорів САП Андрія Перова та Романа Симківа спеціальне судове провадження необхідне, оскільки Онищенко переховується за кордоном. Адвокат політика не заперечував проти задоволення клопотання. Вивчивши матеріали та позиції сторін, судді клопотання задовольнили.

Раніше САП подавала заяви про відвід суддів Світлани Смик та Віталія Писанця. Відвід Писанця задовольнили, а замість нього до колегії увійшов суддя Сергій Вовк. Водночас суддю Смик судді не відвели.

Нагадаємо, САП скерувала до суду обвинувачення щодо нардепа Онищенка. Також суд призначив підготовче засідання у справі на 10 червня. Однак пізніше передумав і переніс дату на 22 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: