АРМА продало корпоративні права фірми матері Онищенка

Читать на русском
Столичний райсуд скасував арешт корпоративних прав компанії матері народного депутата, оскільки Нацагентство їх продало.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд скасував арешт корпоративних прав ТОВ «Майдан-плаза», яке раніше належало матері народного депутата-втікача, підозрюваного в організації «газових схем» Олександра Онищенка Інесі Кадировій, оскільки акції були продані Національним агентством з розшуку та менеджменту активів на торгах.

Про це йдеться в мотивувальній частині рішення слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва Вадима Сеніна, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, корпоративні права ТОВ «Майдан-плаза» були передані в управління Нацагентства. Однак пізніше за результатами проведення електронних торгів (29 грудня 2018 року) між ТОВ «Сеіл Компані» та АРМА 9 січня укладено договір купівлі-продажу, згідно з яким компанія придбала 100% корпоративних прав у ТОВ «Майдан-Плаза». В зв'язку з цим, представник фірми просив суд скасувати арешт майна і додав, що Нацагентством було повідомлено про арешт корпоративних прав.

У рішенні також зазначалося, що представників НАБУ і САП належно повідомили про засідання. Однак, за інформацією журналіста «Слова і Діла», правоохоронців про це засідання ніхто не попереджав.

Вивчивши матеріали, суддя Сенін клопотання задовольнив. Він встановив, що 29 грудня 2018 року дійсно були проведені торги

Як відомо з реєстру юридичних осіб, фірма «Сеіл Компані» була створена 20 грудня 2018 року, а вже 29 грудня вона виграла торги в Нацагентства. 9 січня фірма придбала корпоративні права компанії матері Онищенка.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувачення щодо нардепа Онищенка, а це означає, що питання зняття арешту та інші клопотання мають розглядатися на підготовчому засіданні. Пізніше, суд призначив перше засідання у цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: