Справа футбольних полів: поліція призупинила слідство

Читать на русском

Органи досудового розслідування призупини слідство у справі очільника підконтрольного футбольній асоціації заводу.
Андрій Бондаренко

Національна поліція України призупинила розслідування справи за підозрою директора заводу «ФФУ Продакшн» Андрія Бондаренка у заволодінні 9,42 млн грн державного бюджету та бюджету міста Києва під час будівництва футбольних полів зі штучним покриттям..

Про це йдеться у відповіді Офісу генерального прокурора на запит журналіста «Слово і діло».

«За інформацією Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю, станом на 04.12.2020 досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні зупинено у зв'язку з виконанням запитів про міжнародно-правову допомогу», – йдеться у відповіді.

Як встановило слідство, невстановленими особами з числа керівництва Федерації футболу України (нині Українська асоціація футболу) було залучено Бондаренка до участі в реалізації злочинного умислу на заволодіння бюджетними коштами. 5 липня його призначили на посаду директора ТОВ «ФФУ Продакшн».

За версією поліції, Бондаренко разом із невстановленими особами забезпечили завершення будівництва заводу з виробництва штучного покриття для футбольних полів та введення його в експлуатацію безпосередньо перед укладенням замовниками робіт за бюджетною програмою «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України», в тому числі столичного КП «Житло-Сервіс», договорів з підрядними організаціями.

Так, на виконання договору між Департаментом освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації та КП «Житло-сервіс» щодо будівництва та реконструкції футбольних полів, 27 грудня 2017 року КП «Житло-Сервіс» уклало із ТОВ «ФФУ Продакшн» 66 договорів підряду на виконання будівельних робіт з будівництва (реконструкції) міні-футбольних майданчиків у місті Києві на суму 94,99 млн грн. За цими договорами було здійснено 100% передплату – 49,14 млн грн з державного бюджету, а 45,85 млн грн – з бюджету Києва.

У поліції вважають, що вартість штучної трави, яку виготовляв завод «ФФУ Продакшн», була завищена на 9,42 млн грн.

Нагадаємо, за аналогічними обставинами почало своє розслідування Національне антикорупційне бюро. В межах цієї справи детективи проводили обшук на заводі «ФФУ Продакшн», а також у будівлі Української асоціації футболу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: