Справа футбольних полів: суд продовжив слідство стосовно директора заводу

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив клопотання старшого слідчого ГСУ Нацполіції про продовження строки досудового розслідування.

Суд продовжував до 15 жовтня слідство стосовно директора заводу «ФФУ Продакшн» Андрія Бондаренка, якого Національна поліція та Офіс генерального прокурора підозрюють у заволодінні 9,42 млн грн державного бюджету та бюджету міста Києва.

Таке рішення ще 10 липня ухвалив слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і діло».

Також суд 14 липня за клопотанням Нацполіції і прокурора Офісу генерального прокурора продовжив до 11 вересня дію обов'язків, а саме: не відлучатись із населеного пункту, де він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, а також здати на зберігання документи, які дозволяють в'їзд/виїзд до України.

Раніше суд відпустив Бондаренка під особисте зобов'язання.

Як встановило слідство, невстановленими особами з числа керівництва Федерації футболу України (нині Українська асоціація футболу) було залучено Бондаренка до участі в реалізації злочинного умислу на заволодіння бюджетними коштами. 5 липня його призначили на посаду директора ТОВ «ФФУ Продакшн».

За версією поліції, Бондаренко разом із невстановленими особами забезпечили завершення будівництва заводу з виробництва штучного покриття для футбольних полів та введення його в експлуатацію безпосередньо перед укладенням замовниками робіт за бюджетною програмою «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України», в тому числі столичного КП «Житло-Сервіс», договорів з підрядними організаціями.

Так, на виконання договору між Департаментом освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації та КП «Житло-сервіс» щодо будівництва та реконструкції футбольних полів, 27 грудня 2017 року КП «Житло-Сервіс» уклало із ТОВ «ФФУ Продакшн» 66 договорів підряду на виконання будівельних робіт з будівництва (реконструкції) міні-футбольних майданчиків у місті Києві на суму 94,99 млн грн. За цими договорами було здійснено 100% передплату – 49,14 млн грн з державного бюджету, а 45,85 млн грн – з бюджету Києва.

У поліції вважають, що вартість штучної трави, яку виготовляв завод «ФФУ Продакшн», була завищена на 9,42 млн грн.

Нагадаємо, за аналогічними обставинами почало своє розслідування Національне антикорупційне бюро. В межах цієї справи детективи проводили обшук на заводі «ФФУ Продакшн», а також у будівлі Української асоціації футболу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: