Вибори в США: Байден отримав рекордну кількість голосів

Читать на русском
Підрахунок голосів все ще триває, але станом на вечір вівторка, 24 листопада, Байден вже набрав понад 80 011 000 голосів.

Суперник Дональда Трампа Джо Байден став першим кандидатом у президенти США, який отримав понад 80 млн голосів виборців, що стало рекордом за всю історію виборчих перегонів в країні.

Про це пише CNN у середу, 25 листопада.

Вибори президента США: підсумки оскарження результатів у ключових штатахНа виборах президента США перемагає Джо Байден. Штаб Дональда Трампа подав позови в ключових штатах для перерахунку голосів.

Підрахунок голосів все ще триває, але станом на вечір вівторка, 24 листопада, Байден вже набрав понад 80 011 000 голосів, тоді як президент Дональд Трамп - понад 73 800 000 голосів. При цьому у Трампа друге місце за кількістю голосів в історії США.

На цих виборах Байден отримав 306 голосів вибірників, а Трамп - 232. Щоб стати президентом, необхідні 270 голосів вибірників.

Також нагадаємо, чинний президент США, республіканець Дональд Трамп звинуватив Байдена і ЗМІ в фальсифікації результатів виборів. Однак, після низки відхилених судових позовів команди Трампа щодо порушення виборчого процесу, в його адміністрації таки погодилися розпочати процес передачі влади Джо Байдену.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: