Байден оголосив про створення «жіночої команди» в Білому домі

Читать на русском
Обраний президент США Джо Байден оголосив про створення команди з комунікацій Білого дому. Уперше в історії США головні пости в ній обіймуть жінки.
Фото: REUTERS/Leah Millis

Обраний президент США Джо Байден оголосив про створення команди з комунікацій Білого дому. Уперше в історії США головні пости в ній обіймуть жінки.

Про це повідомляється на сайті Biden-Harris Presidential Transition.

«Пряме і правдиве спілкування з американським народом є одним з найважливіших обов'язків президента, і на цю команду буде покладена величезна відповідальність за комунікацію американського народу з Білим домом. Я гордий повідомити сьогодні про першу команду з комунікацій, що складається лише з жінок», – йдеться у заяві Байдена.

Прессекратерем Білого дому планується призначити колишню главу пресслужби Держдепартаменту США Джен Дженніфер Псакі. Протягом 2011-2013 років вона була речницею президента Барака Обами, а потім – представником Держдепу.

Байден також оголосив заступницю керівника своєї передвиборної кампанії Кейт Бедінгфілд директором з комунікацій Білого дому. Пілі Тобар виконуватиме роль її заступниці.

Також серед інших ключових призначень:

Карін Жан-П'єр – колишня політична аналітикиня NBC і MSNBC, старша радниця Байдена і керівниця штабу його віцепрезидентки Камали Гарріс – стане головною заступницею прессекретаря.

Ешлі Етьєн – старша радниця передвиборного штабу Байдена – очолить комунікації віцепрезидентки Камали Гарріс. Сімона Сандерс отримає пост старшої радниці та головного прессекретаря Гарріс.

Елізабет Александер, яка працювала старшою радницею у передвиборному штабі Байдена-Гарріс, стане директоркою з комунікацій майбутньої першої леді Джилл Байден.

Нагадаємо, раніше Байден розповів про плани на перші 100 днів президентства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: