Байден розповів про плани на перші 100 днів президентства

Читать на русском
Новообраний президент США Джо Байден хоче провести імміграційну реформу, скасувати укази Дональда Трампа про навколишнє середовище і допомогти владі штатів у боротьбі з COVID-19.
Фото: REUTERS/Leah Millis

Новообраний президент США Джо Байден хоче провести імміграційну реформу, скасувати укази Дональда Трампа про навколишнє середовище і допомогти владі штатів у боротьбі з COVID-19.

Про свої перші 100 днів перебування на посаді Байден розповів в інтерв'ю телеканалу NBC.

«Я направлю в Сенат Сполучених Штатів законопроект про імміграцію, який дозволить отримати громадянство більш ніж 11 мільйонам незареєстрованих людей в Америці... Я також маю намір покінчити з деякими, я думаю, дуже шкідливими виконавчими указами, які значно вплинули на погіршення клімату і зробили нас менш здоровими (...), які підписав президент (Трамп – ред.)», - сказав він.

Байден заявив, що подбає про те, щоб влада штатів, які постраждали від пандемії коронавірусу, отримала «негайну допомогу», хоча й не уточнив, як він це зробить.

«Це більше, ніж просто фінансова криза – це криза, яка викликає реальний психічний стрес у мільйонів людей», – додав він.

Також Байден розповів, що не планує після інавгурації ініціювати розслідування щодо Трампа: «Я не буду робити те, що робить цей президент, і використовувати Міністерство юстиції як засіб, щоб наполягати на тому, що щось сталося».

Зазначимо, Байден отримав понад 80 млн голосів виборців. Це реконд за всю історію виборчих перегонів в країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: