Венедіктова продовжила слідство в справі ексзаступниці голови ДМС

Читать на русском
Очільниця Офісу генпрокурора винесла постанову про продовження строку досудового розслідування в справі експосадовиці ДМС.
Ірина Венедіктова

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова продовжила до 19 листопада строк досудового розслідування справи за підозрою колишньої першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової в одержанні неправомірної вигоди.

Про це йдеться в рішенні слідчої судді Вищого антикорупційного суду Ольги Саландяк від 11 серпня про продовження обов'язків підозрюваної, повідомляє «Слово і діло».

Як встановила суддя, генпрокурорка Венедіктова 28 липня винесла постанову про продовження строку розслідування справи Пімахової до 19 листопада.

Як відомо, спочатку суд відпустив Пімахову під домашній арешт. Пізніше суд його продовжував. Однак максимальний термін перебування під домашнім арештом, згідно українського Кримінального процесуального кодексу, становить шість місяців. Після його закінчення прокурор САП подав клопотання про зміну запобіжного заходу з нічного домашнього арешту на особисте зобов'язання. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, Пімаховій повідомили про підозру у проханні надати і одержанні 1800 доларів неправомірної вигоди за надання громадянину В'єтнаму посвідки на проживання в Україні. Також, за версією слідства, вона прохала про 30 тисяч доларів неправомірної вигоди за набуття громадянином Ірану українського громадянства протягом 4-5 місяців за нібито територіальним походженням. Раніше журналіст «Слово і діло» дізнався деталі її справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: