Пімахова може втекти до батька в Йорданію – слідство

Читать на русском
В Антикорупційному суді погодилися з ризиками перешкоджання слідству збоку колишньої посадової особи міграційної служби.
Діна Пімахова

Батько колишньої першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової проживає в Йорданії, через що існує ризик її втечі за кордон.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 23 грудня, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Пімаховій повідомили про підозру у проханні надати і одержанні 1800 доларів неправомірної вигоди за надання громадянину В'єтнаму посвідки на проживання в Україні. Також, за версією слідства, вона прохала про 30000 доларів неправомірної вигоди за набуття громадянином Ірану українського громадянства протягом 4-5 місяців за нібито територіальним походженням.

Вивчивши докази, суддя визнав підозру обґрунтованою. Ще суддя погодився з доводами слідства, що існують ризики перешкоджання слідству збоку Пімахової. Зокрема, існує ризик переховування нею за кордом, оскільки її батько мешкає в Йорданії. На його підтвердження слідством надані протоколи негласних слідчих (розшукових) дій. Крім того, підозрювана має широке коло знайомств у ДМС, яке вона може використати для втечі. Також Пімахова може незаконно впливати на посадовців ДМС, що підтверджується матеріалами слідства.

Нагадаємо, суд відпустив Пімахову під домашній арешт. Раніше журналіст «Слово і Діло» дізнався деталі її справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: