Коронавірус у світі: скільки тривали локдауни у різних країнах

Читать на русском

Українці досі не знають, коли і на скільки в країні планують запровадити локдаун. Але те, що він буде – це стовідсотковий факт, який підтвердила Рада національної безпеки та оборони. За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, є два варіанти: жорсткий карантин можуть оголосити під час новорічних свят (у ЗМІ називали дати з 23 грудня по 15 січня) або вже після 2 січня. Загалом, враховуючи весняний локдаун і карантин у вихідні, українці «просиділи вдома» 108 днів. «Слово і діло» підрахувало, якою була тривалість обмежень в інших країнах.

Найбільше не пощастило Грузії: загальна тривалість жорсткого карантину становитиме 133 дні. Перший локдаун у країні діяв від 31 березня по 8 червня. Тепер з 28 листопада і до 31 січня в країні знову посилили обмеження на тлі зростання захворюваності на коронавірус.

У найбільших містах Грузії діє комендантська година, не працює пасажирський транспорт, зачинене все, крім магазинів. Невелике послаблення карантину буде з 24 грудня до 2 січня – дозволять роботу ТРЦ, ринків і транспорту.

У Бельгії жорсткий карантин загалом діятиме 127 днів: від 14 березня до 8 червня і з 2 листопада до 13 грудня.

110 днів жорсткого карантину пережила Велика Британія. Перший локдаун оголошували з 24 березня по 15 червня, другий – з 5 листопада до 2 грудня. Останні обмеження передбачали закриття закладів громадського харчування, спортзалів, непродовольчих магазинів. Тепер країна перейшла на регіональні обмеження. За останніми даними, за три тижні жорсткого карантину нових випадків коронавірусу поменшало.

У Греції локдаун продовжували уже двічі. Він діє із 7 листопада і мав закінчитися 30 листопада, потім його продовжили до 7 грудня, тепер ще на тиждень – до 14-го. Все через те, що кількість нових випадків інфікування знижується повільніше, ніж очікувалося. Таким чином, два жорстких карантини в Греції – 107 днів.

Загалом 100 днів суворого карантину перенесла Чехія, другий локдаун там закінчився сьогодні. Влада дозволила відкрити магазини, ресторани, перукарні і музеї, але все працюватиме з обмеженнями за кількістю відвідувачів.

У Румунії тривалість двох локдаунів становить 98 днів, в Австрії – 93 дні, у Франції – 87 днів, в Польщі – 77 днів.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало, які карантинні обмеження зараз діють в інших країнах.

Також на нашій інфографіці можна подивитися, які розроблені вакцини від коронавірусу і чим вони відрізняються.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: