Підсумковий ефект від карантину у вихідні буде до кінця тижня – МОЗ

Читать на русском
Карантин вихідного дня в Україні допоміг зменшити кількість нових хворих на коронавірус. Повну картину можна буде побачити наприкінці цього тижня.
Фото Слово і діло

Карантин вихідного дня в Україні допоміг зменшити кількість хворих на COVID-19. Про остаточні результати можна буде судити наприкінці цього тижня.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу у четвер, 3 грудня.

Посилення карантину: коли варто запровадити локдаунЕксперт вважає, що можливість запровадження короткотривалого карантину варто оцінювати через два тижні, бо з’явились опосередковані ознаки зниження мобільності населення.

Він зазначив, що головною метою карантину «вихідного дня» було збити «ураганне поширення коронавірусу». Максимальний результат, який очікували отримати в МОЗ - зменшення рівня захворюваність до 20%.

«Кінцеві результати ми побачимо, коли закінчиться цей тиждень. Ми зможемо тоді порівняти статистику. Але зараз, попередньо, і це підтверджують навіть такі обережні цифри, коли ми порівнюємо день до дня - ми вже бачимо зменшення не тільки динаміки, але і кількості хворих», - пояснив Степанов.

Нагадаємо, Кабінет міністрів вирішив не продовжувати карантин «вихідного дня». Замість нього по всій країні знову будуть діяти обмеження «помаранчевої» зони.

В РНБО заявляли, що локдаун в Україні цієї зими точно буде. А в МОЗ обіцяли, що про локдаун українців попередять за 7-10 днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: