Кабмін знімає карантин «вихідного дня»

Читать на русском
Кабінет міністрів не буде продовжувати режим карантину вихідного дня. Варіант можливого подальшого посилення карантину ще обговорюється.
фото УНІАН

Кабінет міністрів не буде продовжувати режим карантину «вихідного» дня, який запровадили в Україні на три тижні листопада. Замість нього Україна повернеться до обмежень «помаранчевої» зони.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну у середу, 2 грудня.

Посилення карантину: коли варто запровадити локдаунЕксперт вважає, що можливість запровадження короткотривалого карантину варто оцінювати через два тижні, бо з’явились опосередковані ознаки зниження мобільності населення.

Прем'єр, зокрема, повідомив, що карантин «вихідного дня» дав позитивний результат. Шмигаль подякував усім українцям, які дотримувалися обмежень у вихідні.

Це, за словами глави Кабміну, допомогло зменшити загальну кількість хворих за тиждень і розвантажити українську медичну систему.

«Ми отримали позитивний ефект на кінець карантину вихідного дня, 30 листопада. За попередній тиждень ми отримали на 6 тисяч випадків захворювання менше, ніж це було прогнозовано», – заявив він.

За словами Шмигаля, уряд знімає карантин «вихідного» дня. Замість нього будуть діяти обмеження «помаранчевої» зони.

«Це дає нам можливість зняти саме ці обмеження. І у вихідні і в будні будуть діяти обмеження помаранчевої зони на території всієї країни», – повідомив Шмигаль.

Він додав, що зараз в Кабміні продовжують вивчати можливі варіанти посилення карантину. При цьому самі терміни можливого локдауну Шмигаль поки не називав.

«Кабінет міністрів наразі напрацьовує найбільш збалансоване рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Згідно з законом, уряд повідомить про рішення за 7 днів до їх запровадження», – підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, раніше Шмигаль не виключав запровадження локдауну на новорічні свята.

А в РНБО заявили, що локдаун цієї зими в Україні однозначно буде.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: