Німеччина подовжила локдаун до січня 2021 року

Читать на русском
Через стрімке поширення коронавірусної інфекції у Німеччині вирішили подовжити запроваджені раніше жорсткі карантинні обмеження до 10 січня.
Фото з відкритих джерел

Через стрімке поширення коронавірусної інфекції у Німеччині федеральний уряд спільно з керівниками земельних урядів вирішили подовжити запроваджені раніше жорсткі карантинні обмеження до 10 січня.

Про це заявила канцлерка ФРН Ангела Меркель та глава уряду Баварії Маркус Зедер, повідомляє Reuters.

«Карантинні заходи будуть подовжені з 20 грудня до 10 січня 2021 року. В принципі, все залишиться як є», - зазначила Меркель.

Вона додала, що культурні заклади та деякі заклади громадського харчування не зможуть відкритися на новорічні свята.

«Ми прийняли рішення продовжити частковий локдаун до 10 грудня. Ситуація не стала менш напруженою, і ми зобов’язані захистити людей. Краще бути повністю послідовними недовгий час, ніж довго бути напівпослідовними», - заявив очільник баварського уряду Маркус Зедер.

Урядовці нагадали, що метою карантинних заходів є зниження кількості нових інфікувань до рівня нижче 50 випадків на 100 тисяч жителів впродовж 7 днів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 16 федеральних земель Німеччини готуються послабити запроваджені через пандемію карантинні обмеження в період новорічних свят.

Пізніше канцлерка країни Ангела Меркель попередила німців про можливість появи третьої хвилі пандемії через порушення ними карантинних обмежень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: