Законопроєкт про електронні комунікації відправили на доопрацювання

Читать на русском
Рада 1 грудня відправила на доопрацювання в комітет з цифрової трансформації законопроєкт Про електронні комунікації.
rada.gov.ua

Рада відправила на доопрацювання в комітет з цифрової трансформації законопроєкт №3014 «Про електронні комунікації», яким встановлюються повноваження держави в управлінні діяльністю електронних комунікацій, з пропозиціями президента України.

Рішення було ухвалено на засіданні ВР у вівторок, 1 грудня. «За» проголосували 298 нардепів.

Цифрова країна: чи можливий електронний документообіг вже наступного рокуЕфективний перехід до цифрового документообігу неможливий без зрушень у боротьбі з корупцією, вважає експерт.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроєкт №3014 визначає повноваження держави в управлінні і регулюванні інтернет-діяльності, а також права та обов'язки фізичних і юридичних осіб, які користуються електронними послугами.

Очікується, що закон дозволить Україні інтегруватися в єдиний цифровий ринок ЄС, оскільки імплементує норми Європейського кодексу електронних комунікацій, які впроваджуються в Європі до кінця 2020 року.

Як заявив представник президента в КСУ, народний депутат Федір Веніславський під час виступу в Раді, Зеленський пропонує доопрацювати законопроект і усунути недоліки.

За його словами, мова йде про порядок доступу до інформації, розміщеній на електронній регуляторній платформі, і до земельних ділянок та інфраструктури для розгортання, створення і експлуатації електронних телекомунікаційних мереж, а також планування і розвитку власних телекомунікаційних мереж.

Друге зауваження Зеленського - закон також не встановлює вимоги щодо структури власності суб'єктів надання електронних телекомунікаційних мереж і послуг на території України.

Третій пункт: окремі зауваження стосуються надання права регуляторного органу в сфері електронної комунікації і радіочастотного спектру.

Нагадаємо, сьогодні Рада також скоротила терміни розгляду законів про підтримку бізнесу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: