Рада скоротила терміни розгляду законів про підтримку бізнесу

Читать на русском
Рада скоротила терміни подання альтернативних документів до законопроєктів президента , які повинні підтримати бізнес у період карантину. Мова йде про проєкти законів 4429-4431.
Фото з відкритих джерел.

У віторок, 1 грудня, Верховна рада скоротила терміни подання альтернативних документів до законопроєктів президента Володимира Зеленського, які повинні підтримати бізнес у період карантину. Мова йде про проєкти законів №4429-4431.

Перший документ № 4429 пропонує одноразову матеріальну виплату застрахованим особам, які можуть втратити частину зарплати чи доходу у разі запровадження додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів.

Виплати ФОП під час карантину: як отримати і скільки коштів вже виділилиКабмін наприкінці квітня ухвалив рішення предоставити 4 млн 723 тисячі гривень для виплат з часткового безробіття. Розповідаємо, як отримати допомогу ФОП.

Крім цього, одноразова матеріальна допомога передбачається і для збереження робочих місць найманих працівників.

Під час дії карантину та після його закінчення Зеленський пропонує не призупиняти та не анулювати ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями у разі несвоєчасної сплати ліцензіатами чергового платежу за ліцензії.

Законопроєкт № 4430 передбачає зміни до Податкового кодексу. Зокрема, пропонується списати податковий борг платникам податків у разі, якщо сукупний розмір боргу платника за усіма податками і зборами не перевищує 3060 грн та його не погашено станом на 1 листопада 2020.

До 29 грудня 2021 року відстрочується погашення податкового боргу платників податків - фізичних осіб, зокрема самозайнятих осіб, що у загальній сумі не перевищує 6800 грн.

Раніше спікер Верховної ради доручив комітету ВР розробити додатковий законопроєкт щодо ФОПів.

Нагадаємо, президент подав законопроєкт про відтермінування касових апаратів для ФОПів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: