МОЗ хоче запровадити електронний рецепт на антибіотики

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я планує найближчим часом запровадити електронний рецепт на антибіотики.
фото Flickr

Міністерство охорони здоров'я планує найближчим часом запровадити електронний рецепт на антибіотики.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко під час брифінгу в понеділок, 23 листопада.

Глава МОЗ озвучив план впровадження електронного рецептуУ 2021-2023 роках в Україні хочуть упорядкувати ринок ліків і започаткувати електронний рецепт. Про це заявили в МОЗ.

За його словами, після появи електронного рецепту на протимікробні лікарські засоби (антибіотики) в списку будуть понад тисячі таких препаратів.

«Передбачається, що найближчим часом близько 9 тис. аптечних закладів зможуть виписувати рецепт саме в електронній формі. Близько 1054 найменувань торгових антибіотиків будуть додані до такої можливості», - розповів Іващенко.

Він зазначив, що це дозволить МОЗ забезпечити раціональний відпуск і використання антибіотиків.

«У той же час, ми розуміємо, що значна частина аптек на даний момент не мають можливості приєднатися до відпуску лікарських засобів за електронним рецептом. Тому таким закладам буде запропонована і надана можливість використання паперових звітних форм. Тобто, паперових рецептів. У той же час Міністерство охорони здоров'я підготувало наказ, який на даний момент знаходиться в Мін'юсті - про обов'язок аптечних установ протягом наступного року, тобто до закінчення 2021 року, зберігати паперові форми електронних рецептів», - додав Іващенко.

Нагадаємо, в Україні протягом 2021-2023 років буде реалізовуватися план з впровадження електронних рецептів на ліки, які продаються за рецептом.

У жовтні цього року в Україні набув чинності закон про електронну торгівлю лікіами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: