В ОАСК зареєстровано вже сім позовів щодо карантину вихідного дня

Читать на русском

В Окружному адміністративному суді міста Києва зареєстровано вже сім позовів щодо оскарження постанови Кабміну про запровадження карантину вихідного дня.

Про це повідомляє пресслужба ОАСК.

Зазначається, що позивачами у цих справах виступають органи місцевої влади, підприємства та об’єднання громадян.

«Канцелярією Окружного адміністративного суду міста Києва зареєстровано ще три позови, в яких позивачі просять скасувати встановлений урядом карантин вихідного дня. За останні два дні з такими вимогами до суду звернулась Луцька міська рада, КП «Тернопільська кінокомісія» та Тернопільська обласна громадська організація «Підприємці Галичини». Відповідачем у вказаних позовах виступає Кабінет міністрів України», - йдеться у повідомленні.

В ОАСК додають, що наразі судом вирішується питання про відкриття провадження за вказаними адміністративними позовами.

Також у пресслужбі зазначають, що кожен четвертий позов, який стосується оскарження постанов уряду, і який був поданий впродовж останніх двох тижнів, пов’язаний із карантином вихідного дня.

«Загалом з 12 листопада 2020 року до суду надійшло вже сім позовів, в яких повністю або частково оскаржується постанова Уряду від 11 листопада 2020 року про встановлення додаткових обмежень під час вихідних», - підкреслили в ОАСК.

Нагадаємо, з суботи, 14 листопада, в Україні набув чинності режим карантину вихідного дня. Він триватиме до кінця листопада.

Також ми писали, що в РНБО підрахували, що карантин вихідного дня знизив активність людей у великих містах на 19% в суботу 14 листопада, та на 27% в неділю, 15 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: