В РНБО підрахували, як скоротилася активність українців у вихідні

Читать на русском
В Україні завдяки карантину на вихідних вдалося скоротити активність людей в великих містах в суботу на 18 відсотків, а в неділю - майже на третину.
фото РБК-Україна

В Україні завдяки карантину на минулих вихідних вдалося скоротити активність людей в великих містах в суботу на 18,5%, а в неділю - майже на третину.

Про це повідомив глава РНБО Олексій Данілов на нараді з президентом у понеділок, 16 листопада, передає пресслужба ОПУ.

Карантин «вихідного дня»: чергові обмеження чи перешкоджання бізнесуПоки підприємці б'ються над дилемою, чи законно Кабмін урізав їхнє право на ведення бізнесу, так і не прояснилося питання про запровадження НП через карантин.

«Карантин вихідного дня зменшив пересування і контакти між українцями. Зокрема, активність громадян у великих містах з населенням понад 100 тисяч в суботу знизилася на 18,5%, а в неділю - на 27%», - заявив Данілов.

У свою чергу прем'єр-міністр Денис Шмигаль і глава МВС Арсен Аваков відзначили, що на вихідних практично всі великі мережі торгових центрів, магазинів непродовольчих товарів, розважальних закладів були закриті, а поліція працювала на запобігання можливих скупчень людей.

При цьому в окремих областях виникли складні ситуації з продовольчими ринками, додали в ОПУ.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-наради з мерами міст пояснив сенс карантину «вихідного дня» і пообіцяв компенсації бізнесу.

При цьому Рада на засіданні 17 листопада розгляне скасування карантину «вихідного дня».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: