Карантин у вихідні порушують 5% підприємців – Геращенко

Читать на русском
Карантину вихідного дня в Україні дотримується близько 95 відсотків бізнесу і громадян. Маски на вулицях носить близько 90 відсотків українців.
фото LIGA.net

В Україні дотримуються карантину вихідного дня близько 95% підприємців і громадян, при цьому є і ті, хто порушує обмеження. Маски носять майже всі українці.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі телеканалу «Україна 24» у понеділок, 23 листопада.

Штрафи за неносіння маски в світі досягають 7 тисяч євроВ Україні хочуть запровадити штрафи за неносіння маски в громадських місцях – в середньому це буде 6,3 євро. У деяких країнах Європи середній штраф сягає тисячі євро.

«На 95% підприємці та громадяни дотримуються режиму карантину вихідного дня. Але, як і в будь-якій країні є люди, які порушують закон», – сказав він.

Геращенко зазначив, що українці телефонують до поліції і повідомляють про роботу деяких ресторанів і кафе у вихідні. Поліція реагує на такі порушення.

Заступник глави МВС нагадав, що за порушення карантинних обмежень загрожує від 17 до 34 тисяч гривень штрафу.

Разом з тим Геращенко сьогодні на Радіо НВ, повідомив, що маскового режиму дотримуються близько 90% українців. При цьому звідки він взяв такі дані – не уточнив.

За словами заступника міністра, поки не всі громадяни можуть знати про штрафи – і тому понад 30 тисяч патрульних зараз займаються роз'яснювальною роботою.

Нагадаємо, в Україні 21 листопада набув чинності закон про штрафи за відсутність масок.

У той же час в Україні продовжує діяти карантин «вихідного» дня. МОЗ очікує побачити від нього ефект через два тижні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: