В Україні можуть запровадити карантин вихідного дня

Читать на русском
В Україні розглядають можливість запровадження карантинних обмежень вихідного дня, замість повторного жорсткого карантину.
Фото: Слуга Народу Facebook

В Україні розглядають можливість запровадження карантинних обмежень вихідного дня. Це буде альтернатива новому жорсткому карантину.

Про це заявив глава парламентського комітету з питань здоров'я нації, нардеп фракції «Слуга народу» Михайло Радуцький в ефірі програми «Право на владу» на каналі «1+1».

Друга хвиля COVID-19: коли можливе повернення до локдаунуПовернення до жорстких обмежень може відбутися лише після місцевих виборів, але повного локдауну українська економіка не витримає, вважає експерт.

За його словами, влада розуміє, що зараз не може знову запроваджувати жорсткий карантин.

«Але ми можемо ввести карантин вихідного дня. Коли сім'я на вихідний день залишається у себе в родині, нікуди не їздить: ні в ресторани, ні на концерти до Харкова або ще кудись. Це можна витримати, це не закриття підприємств, це не зупинка», - сказав він.

Радуцький також зазначив, що Всесвітня організація охорони здоров'я змінила критерії карантинного зонування. Тому в суботу, 10 жовтня, на нараді у президента України будуть обговорювати запровадження сучасних критеріїв.

Крім того, на думку нардепа, всі школи і виші необхідно перевести на дистанційне навчання.

«Друга моя пропозиція (його підтримує РНБО, сподіваюся, що підтримає президент) це те, що зробив університет Шевченка. Він відправив вчитися на дистанційку», - додав Радуцький.

Нагадаємо, раніше глава МОЗ Максим Степанов повідомив, що в Україні готують тимчасові госпіталі для хворих на COVID-19.

При цьому Степанов також заявляв, що Україна зараз не може запровадити повний локдаун.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: