Уряд схвалив доопрацьований проєкт держбюджету-2021

Читать на русском
Уряд схвалив доопрацьований проєкт держбюджету. Відповідне рішення було схвалене на сьогоднішньому засіданні Кабміну.

Уряд схвалив доопрацьований проєкт держбюджету, він готовий до другого читання.

Відповідне рішення було схвалене на сьогоднішньому засіданні Кабміну, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

«Щойно уряд на позачерговому засіданні схвалив допрацьований документ. Ми провели багато спільної роботи та консультацій із народними депутатами. Врахували більшість з наданих пропозицій, виходячи з пріоритетності видатків, наявних можливостей ресурсної частини бюджету і стану національної економіки. Ключовий аспект — це те, що бюджет залишається збалансованим та реалістичним до виконання. Наступного року ми очікуємо зростання економіки, що дасть змогу нам продовжити збільшення видатків на медицину, освіту та оборону», - повідомив Шмигаль.

Дефіцит бюджету: коли Держказначейство припиняло фінансування незахищених видатківДержказначейство припиняло фінансування незахищених видатків бюджету в 2008-2009, 2013-му і в 2019 роках.

У допрацьованому проєкті Держбюджету-2021 доходи передбачено в сумі 1 трлн 92 млрд грн. Видатки — у сумі 1 трлн 328 млрд грн.

Також зменшено дефіцит щодо ВВП з 6% до 5,5%. У бюджеті-2020 дефіцит був на рівні 7,5%.

«Тобто, на 2021 рік пропонуємо збалансований бюджет, в якому не передбачається збільшення податків для бізнесу й водночас покращується фінансування і соціальної сфери, і медицини, і надати підтримку підприємцям, які постраждали від пандемії. Цей бюджет залишається бюджетом можливостей для розвитку і для промисловості, і для малого та середнього бізнесу», - зазначив Шмигаль.

Раніше в Мінфіні заявили про успішне завершення переговорів з МВФ щодо бюджету-2021.

Крім того, ми писали які вимоги Міжнародний валютний фонд висував Україні за останні 26 років.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: