У ВООЗ планують експедицію, щоб з’ясувати обставини появи COVID-19

Читать на русском
Дослідники Всесвітньої організації охорони здоров’я планують здійснити наукову експедицію до китайського Уханя для того, щоб детально вивчити обставини появи коронавірусу.
Фото з відкритих джерел

Дослідники Всесвітньої організації охорони здоров’я планують здійснити наукову експедицію до китайського Уханя для того, щоб детально вивчити обставини появи коронавірусу.

Про це з посиланням на експерта ВООЗ в галузі зоонозних інфекцій та продовольчої безпеки Пітера Бен Ембарека пише The Guardian.

Зазначається, що науковці планують обстежити продуктовий ринок, на якому ймовірно і з’явився коронавірус.

«Ми з міжнародною командою і китайськими колегами хотіли б повернутися в Ухань, щоб опитати тих, у кого раніше підтвердився ( коронавірус – ред.), спробувати знайти інших пацієнтів, які не були виявлені раніше, і спробувати з'ясувати історію перших випадків зараження», - заявив Ембарек.

Він також зауважив, що жодних доказів, які б доводили факт створення коронавірусу людиною немає.

«Ми не знаємо, що відбувалося до грудня 2019 року, ми не знаємо, як вірус перекинувся зі свого найімовірніше природного місця існування кажанів на людину. І це частинка історії, яку ми повинні відновити», - додав експерт.

Нагадаємо, раніше у ВООЗ заявили, що вакцини від коронавірусу не зможуть повністю зупинити пандемію.

Також ми писали, що за тиждень, з 16 по 22 листопада, у світі на коронавірус захворіло понад 4 млн осіб - це є рекордним показником з початку пандемії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: