Вакцини не зможуть зупинити пандемію – ВООЗ

Читать на русском
Вакцини від коронавірусу не зможуть повністю зупинити пандемію, але вони дають велику надію на успішну боротьбу з вірусом.

Вакцини від коронавірусу не зможуть повністю зупинити пандемію, але вони дають велику надію на успішну боротьбу з вірусом.

Про це повідомив сьогодні директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге на онлайн-брифінгу.

«Технології та фармацевтичні розробки відкривають перед нами нові горизонти. Хоча вакцини повністю не зупинять СОVID-19 і не стануть відповіддю на всі наші запитання, вони дають велику надію у війні проти цього вірусу», - сказав Клюге.

Епідемія COVID-19: скільки коштуватиме вакцина для українцівІснує багато механізмів, щоб забезпечити доступність вакцини для звичайних громадян, вважає експерт.

Він додав, що за останні тижні були хороші новини про вакцини.

«Саме в такі моменти я згадую про величезне багатство науково-технічного досвіду і знань, якими ми володіємо у 53 країнах нашого Європейського регіону. Однак цей потенціал не буде реалізований, якщо ми не забезпечимо всім країнам рівноправний доступ до ринку вакцин, якщо вакцини не будуть використовуватися ефективно і якщо країни не розберуться з сумнівами щодо вакцин», - резюмував Клюге.

Раніше в ОПУ розповіли про постачання в Україну вакцини в рамках COVAX.

Також нагадаємо, в РНБО розповіли, коли вакцинують всіх українців від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: