Україна може отримати вакцину від COVID-19 вже навесні – ВООЗ

Читать на русском
Україна зможе отримати першу партію випробуваної, безпечної та зареєстрованої вакцини від коронавірусної інфекції вже у другому кварталі 2021 року.
Фото з відкритих джерел

Україна зможе отримати першу партію випробуваної, безпечної та зареєстрованої вакцини від коронавірусної інфекції вже у другому кварталі 2021 року.

Про це заявив голова Офісу ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт в коментарі DW.

За його словами, першу партію препарату Україна отримає в рамках Фонду глобального доступу до вакцин COVID-19, який був створений Глобальним альянсом з вакцин та імунізації, ВООЗ та урядами деяких країн.

Він не уточнив, препарат якої саме компанії може прибути в Україну, але зазначив, що його вистачить для того, щоб вакцинувати 20% населення країни.

«Транш, що покриває 20 відсотків населення країни, швидше за все, буде розподілений серед дорослих з високим ризиком, як, наприклад, літні люди та особи, які страждають на захворювання», - відзначив голова Офісу ВООЗ.

Він додав, що препарат для вакцинації 20% громадян буде надходити в Україну кількома партіями до кінця 2021 року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна вийшла на фінальну стадію підписання договору з американською компанією Pfizer на поставки вакцини від COVID-19.

Також ми писали, що президент Володимир Зеленський попросив канцлера Німеччини Ангелу Меркель допомогти з поставками вакцини від коронавірусу розробки компаній BioNTech і Pfizer.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: