У ВООЗ прогнозують третю хвилю коронавірусу на початку 2021 року

Читать на русском
Якщо уряди європейських країн не зможуть взяти коронавірус під контроль до кінця поточного року, то, вже на початку наступного, континент може накрити чергової хвилею хвороби.
Фото з відкритих джерел

Якщо уряди європейських країн не зможуть взяти коронавірус під контроль до кінця поточного року, то, вже на початку наступного, континент може накрити чергової хвилею хвороби.

Про це заявив спецпредставник Всесвітньої організації охорони здоров'я Девід Набарро, пише Reuters.

За його словами, Європа не змогла вчасно побудувати необхідну інфраструктуру для того, щоб взяти першу хвилю інфекції під контроль.

«А тепер у них друга хвиля. Якщо вони не побудують необхідну інфраструктуру зараз, у них буде третя хвиля на початку наступного року», - зазначив Набарро.

Водночас він схвалив реакцію азіатських країн, зокрема Південної Кореї, на пандемію.

«Люди (жителі Південної Кореї – ред.) повністю зацікавлені (у закінченні пандемії – ред.), вони дотримуються обмежень, які ускладнюють поширення вірусу. Вони тримаються на відстані, носять маски, ізолюються, коли хворіють, миють руки та поверхні. Вони захищають групи, які перебувають у зоні ризику», - додав Набарро.

Нагадаємо, раніше у ВООЗ повідомили, що в Європі кожні 17 секунд від коронавірусу помирає одна людина.

Також в Організації заявили, що для того, щоб країнам не доводилося запроваджувати жорсткий карантин, їхні громадяни повинні неухильно дотримуватися маскового режиму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: