У Європі кожні 17 секунд від коронавірусу помирає одна людина – ВООЗ

Читать на русском
У Європі на минулому тижні було зафіксовано понад 29 тисяч нових смертей від коронавірусу. Це приблизно одна жертва кожні 17 секунд, підрахували в ВООЗ.
Фото: Alessandra Tarantino / AP

У Європі на сьгодні зафіксували майже 355 тисяч смертей від коронавірусної хвороби. За розрахунками ВООЗ, щодня помирає 4500 осіб, за минулий тиждень жертв було понад 29 тисяч. Це приблизно один померлий кожні 17 секунд.

Про це йдеться в заяві директора європейського бюро ВООЗ Ханса Клюге, розміщеному на сайті організації в четвер, 19 листопада.

Коронавірус у світі: в яких країнах запровадили карантин «вихідного дня»Не тільки в Україні вирішили спробувати перервати ланцюжок заражень коронавірусом за допомогою часткового локдауну.

Як повідомляється, з початку пандемії ВООЗ зафіксувала майже 16 млн випадків коронавірусу в Європі. З них майже 355 тисяч летальних. Всього на Європу припадає 28% світових випадків зараження і 26% смертей.

За словами Клюге, в останні два тижні смертність від коронавірусу в Європі збільшилася на 18%. Минулого тижня в Європі було зафіксовано понад 29 тисяч нових летальних випадків.

«Тобто, в Європі кожні 17 секунд одна людина помирає від COVID-19. Зараз в Європі через COVID-19 щодня помирає в середньому 4500 осіб. Цього можна уникнути, якщо всі ми будемо діяти», - заявив він.

Клюге також додав, що ВООЗ фіксує все більше сигналів про перевантаженість систем охорони здоров'я в країнах Європи (зокрема, у Франції та Швейцарії).

Нагадаємо, в Україні сьогодні вперше зафіксували понад 13 тисяч нових хворих на коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: