Помпео закликав світову спільноту покарати винних у кібератаках росіян

Читать на русском
Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео закликав світову спільноту допомогти США покарати винних в організації масштабних кібератак росіян.
Фото з відкритих джерел

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео закликав світову спільноту допомогти США покарати винних в організації масштабних кібератак росіян.

Відповідна заява була опублікована на сайті Держдепу США.

У ній зазначається, що світова спільнота повинна допомогти Сполученим Штатам притягнути російських офіцерів, які отримали обвинувачення від американського Мін’юсту в організації масштабних кібератак, зокрема і в Україні, до кримінальної відповідальності.

«Ми закликаємо всі держави, які хочуть домогтися більшої стабільності в кіберпросторі, приєднатися до нас і допомогти притягнути до відповідальності винних», – заявив Майк Помпео.

Держсекретар також назвав Росію «найбільшим руйнівником глобального інтернету» та закликав її припинити свою деструктивну діяльність.

Нагадаємо, американський уряд висунув офіційні звинувачення офіцерам Головного розвідувального управління РФ у причетності до організації міжнародних хакерських атак, зокрема і проти України.

Також ми писали, що за кібератакою на систему електронного листування норвезького парламенту, яка відбулася у серпні, стоїть Росія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: