ВАКС визнав винним екснардепа Бобова

Читать на русском
Антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між колишнім членом українського парламента та прокурором.
Геннадій Бобов

Суд визнав винним у недостовірному декларуванні колишнього народного депутата, який напередодні вироку уклав угоду про визнання винуватості з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це повідомляє пресслужба САП.

За даними «Слово і Діло», йдеться про Геннадія Бобова.

«26 лютого під час підготовчого засідання між прокурором САП та обвинуваченим колишнім народним депутатом підписано угоду про визнання винуватості. Вироком Вищого антикорупційного суду затверджено вказану угоду, особу визнано винною за ст. 366-1 КК України та призначено покарання у виді штрафу в сумі 51 000 гривень», – йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними прокуратури, Бобова позбавлено права обіймати посади, пов'язані із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, строком на 1 рік.

Як відомо, за версією слідства, екснардеп у щорічних деклараціях за 2015–2018 роки та у декларації перед звільненням не вказав фінансові зобов'язання в розмірі 52 млн гривень, дороговартісну нерухомість, а також наявність у власності приватного підприємства з часткою у статутному капіталі 98,2%.

Нагадаємо, 28 січня САП повідомила Бобову про підозру в недостовірному декларуванні. Раніше до Верховної ради надійшло подання на притягнення до відповідальності Бобова через несплату податків. Щоправда, за словами колишнього генерального прокурора Юрія Луценка, він погодився сплатити податки. Пізніше Бобов повідомив про сплату податків і продемонстрував платіжки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: