ВАКС скасував обвинувальний вирок ексдиректору ЛБТЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд через рішення КСУ скасував черговий обвинувальний вирок за брехню в електронній декларації.
Роман Тимків у суді

Вищий антикорупційний суд скасував обвинувальний вирок за брехню в декларації колишньому директору Львівського бронетанкового заводу Роману Тимківу, попри укладання угоди зі слідством про визнання винуватості.

Таке рішення 19 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

«Задовольнити частково заяву адвоката в інтересах засудженого Романа Тимківа про перегляд судового рішення за виключними обставинами. Скасувати вирок Вищого антикорупційного суду від 7 травня, яким Романа Тимківа визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 ККУ на підставі затвердженої угоди про визнання винуватості з прокурором САП. Закрити на підставі пункту 4 частини 1 статті 284 КПК України кримінальне провадження щодо обвинувачення Романа Тимківа у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 366-1 ККУ», – оголосив головуючий суддя.

Нагадаємо, що Тимківа визнали винним у недостовірному декларуванні за результатами затвердження угоди про визнання винуватості та оштрафували на 51 тисячу гривень із позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов'язаною з управлінням державними підприємствами на строк 3 роки. Однак, пізніше КСУ визнав неконституційною статтю про недостовірне декларування. Тому, на думку адвоката ексдиректора ЛБТЗ, є підстави для перегляду вироку за виключними обставинами.

В ході досудового розслідування встановлено, що колишній посадовець умисно не відобразив у щорічних деклараціях право користування квартирою у місті Відень (Австрія) вартістю 381 тис. євро, що належить його дружині.

Також, він «забув» вказати у деклараціях відомості про власну компанію, зареєстровану на території Белізу зі статутним капіталом 50 тис. доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: