ВАКС закрив справу ексгендиректора «Укроборонпрому» Букіна

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання про закриття кримінального провадження, в якому обвинувачувався колишній очільник державного концерну.
Павло Букін

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження, в якому обвинувачували колишнього генерального директора державного концерну «Укроборонпром» Павла Букіна у брехні в декларації.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка, а також підтвердили у ВАКС.

За словами прокурора, адвокат Букіна подав відповідне клопотання про закриття справи на підставі рішення Конституційного суду України, яким декриміналізували недостовірне декларування. Керівниця комунікацій ВАКС Олеся Чемерис також підтвердила закриття справи Букіна.

Рішення КСУ щодо декларування: топ-6 кримінальних проваджень, які закриютьНАБУ змушене буде закрити справи щодо недостовірного декларування. Серед фігурантів – Ірина Венедіктова, Геннадій Труханов і Максим Поляков.

Як встановлено під час досудового розслідування, у декларації за 2016 рік Букін не вказав доходи, рухоме та нерухоме майно, що належить його цивільній дружині Ользі Курчінській, зокрема дві квартири вартістю понад 3 млн грн та автомобілі Range Rover, вартість яких сягає 10 млн грн.

За даними Bihus.info, одна з квартир Курчінської може коштувати 700 тисяч доларів. Йдеться про чотирикімнатну квартиру площею 170 кв. м в новобудові за адресою Механізаторів (Шаповала) 2. Це житло Курчінська отримала у власність в 2015 році за договором дарування.

У листопаді 2019 року йому повідомлено про підозру за ст. 366-1 КК України. Пізніше НАБУ і САП завершили слідство у справі.

Нагадаємо, суд продовжив слідство щодо ексгендиректора «Укроборонпрому» Букіна. Також НАБУ отримало доступ до телефонів Букіна та його дружини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: