Байден не виключає можливості судового позову проти Трампа

Читать на русском
Новообраний президент Сполучених Штатів Джо Байден не виключає можливості подання судового позову проти адміністрації чинного глави держави Дональда Трампа.
Фото з відкритих джерел

Новообраний президент Сполучених Штатів Джо Байден не виключає можливості подання судового позову проти адміністрації чинного глави держави Дональда Трампа.

Про це заявив сам Байден під час пресконференції.

У відповідь на запитання журналістів щодо подання позову проти адміністрації Трампа, яка відмовляється визнавати результати виборів і намагається скасувати їх через суд, Байден зазначив, що «все можливо».

Політик додав, що судовий позов може стосуватися ненадання адміністрацією Трампа команді Байдена доступу до брифінгів, під час яких обговорюються ключові питання з життя держави, зокрема поширення коронавірусу та питання оборони.

Водночас Байден зауважив, що не вважає подання позову найефективнішим виходом із ситуації.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах закінчився підрахунок голосів виборців, які були віддані за кандидатів на пост президента США під час виборів 3 листопада. За результатами голосування перемогу здобув кандидат від Демократичної партії Джо Байден – він отримав 306 голосів виборників з 270 необхідних для перемоги.

Його конкурент, чинний президент США, республіканець Дональд Трамп звинуватив Байдена та ЗМІ у фальсифікації результатів виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: