У ТКГ назвали ключову ідею в плані «Б» щодо Донбасу

Читать на русском
Головною ідеєю так званого плану Б щодо Донбасу є введення миротворців - українська сторона вже фактично знайшла спосіб забезпечити цей варіант.

Головною ідеєю так званого плану Б щодо Донбасу є введення миротворців - українська сторона вже фактично знайшла спосіб забезпечити цей варіант.

Про це в інтерв'ю tsn.ua розповів радник української делегації в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович.

Арестович підкреслив, що може говорити про план Б неофіційно. За його словами, цей план дискутується у кулуарах.

«І ключове слово там «миротворці»... ходить така легенда кулуарах, що в 2016 році майже домовилися про миротворців, але хтось уперся з української делегації і план введення миротворців був зірваний. Ми зараз знайшли спосіб фактично забезпечити миротворців. Збільшення СММ ОБСЄ - це потужний елемент контролю», - зазначив Арестович.

Раніше Україна скликала позачергове засідання гуманітарної підгрупи в Тристоронньої контактній групі по Донбасу, щоб обговорити питання розблокування роботи КПВВ і обмін полоненими.

З 10 листопада Україна дозволила відкрити всі сім КПВВ на Донбасі. Водночас пропуск в шести з них блокувався з боку представників ОРДЛО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: