Після засідання ТКГ обстріли українських позицій припинилися – Арестович

Читать на русском
Бойовики припинили прицільні обстріли українських позицій біля Водяного після засідання підгрупи ТКГ.
Фото: Дар'я Давиденко / Апостроф

Бойовики на Донбасі припинили прицільні обстріли українських позицій біля Водяного, в результаті яких загинули двоє українських військових і двоє були поранені.

Про це заявив радник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в п'ятницю, 30 жовтня, за підсумками засідання підгрупи ТКГ, передає пресслужба ОПУ.

Динаміка обстрілів сил ООС: 81 порушення режиму припинення вогню у вересніУ зоні ООС у вересні було зафіксовано 81 обстріл. В результаті загинув військовий, ще 3 отримали поранення. Були також і небойові втрати.

За його словами, обстріли з боку окупантів вщухли після того, як українська сторона задіяла координаційні механізми в рамках Тристоронньої контактної групи з ОБСЄ і російською стороною.

«Представники української делегації в робочій групі з питань безпеки ТКГ кваліфікують це як інцидент, який, по-перше, привів до трагічних наслідків, а по-друге, що має ознаки свідомої ескалації конфлікту і спрямований на цілеспрямований зрив домовленостей про стійкий режим припинення вогню, який триває з 27 липня», - зазначив він.

Арестович також додав, що Україна ініціювала «екстрене засідання робочої групи з безпеки і чекає відповіді від російської сторони і від ОБСЄ».

Нагадаємо, в штабі ООС повідомили, що бойовики 29 жовтня розпочали прицільні обстріли в районі Водяного. Двоє українських військових загинули, ще двоє поранені.

Через нові обстріли українська сторона 30 жовтня ініціювала екстрене засідання підгрупи з безпеки в ТКГ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: