Росія в ТКГ підтримала план бойовиків щодо Донбасу

Читать на русском
Представники Росії в Тристоронній контактній групі вирішили підтримати план дій щодо Донбасу, який запропонували окупанти.
фото з відкритих джерел

Представники Росії в Тристоронній контактній групі вирішили підтримати план дій щодо Донбасу, який запропонували сепаратисти.

Про це повідомила пресслужба української делегації в Telegram за підсумками засідання у вівторок, 24 листопада.

План дій щодо Донбасу: чи стане дієвим новий підхід ТКГЗмінити дискурс довкола розв'язання конфлікту на Донбасі можливо тільки за рахунок нестандартних рішень, які виходять за межі бачення Кремля, вважає експерт.

«Представник РФ Олексій Дмитрієвський заявив, що РФ підтримує план дій, запропонований представниками ОРДЛОУ, що мешкають на території, тимчасово непідконтрольній уряду України», - йдеться в повідомленні.

Україна попросила російську сторону підтвердити цю заяву в письмовому вигляді до завтрашнього засідання ТКГ на загальному рівні, відзначили в пресслужбі української делегації.

Відзначимо, план бойовиків по Донбасу включає 15 пунктів. Вони вимагають, щоб даний «документ» був затверджений Верховною радою.

Зокрема, сепаратисти хочуть, щоб президент Володимир Зеленський подав проєкт змін до Конституції для закріплення в ній окремих районів Донецької та Луганської областей, які будуть діяти до 2050 року з особливим самоврядуванням.

Вносити зміни до даної статті можна буде без думки місцевого населення, а відповідний референдум пропонується провести не раніше 2045 і не пізніше 2049 року.

Крім того, на сьогоднішніх переговорах у ТКГ сторони не змогли зрушити з точки в питанні розблокування роботи КПВВ на Донбасі.

«Російська сторона зайняла малозрозумілу позицію, на що їм, зокрема, вказують міжнародні посередники», - відзначили в українській делегації.

Таку ж «малозрозумілу позицію» представники РФ зайняли і в питанні обміну полоненими, додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ТКГ взяла за основу український план дій щодо Донбасу.

Пізніше глава української делегації Леонід Кравчук заявив, що ОБСЄ підготує єдиний план щодо Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: