Розблокування роботи КПВВ: в ТКГ розповіли про результати засідання

Читать на русском
Позачергове засідання в ТКГ. Вдалося узгодити технічні деталі розблокування роботи КПВВ Золоте і Щастя.
dpsu.gov.ua

На позачерговому засіданні гуманітарної підгрупи в Тристоронній контактній групі вдалося узгодити нові деталі щодо розблокування роботи двох КПВВ на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба української делегації в ТКГ у четвер, 19 листопада.

В ТКГ назвали ймовірну дату нового обміну полоненимиОбмін полоненими між Україною та Росією може відбутися вже до кінця поточного року. Українська делегація в Тристоронній контактній групі запропонувала провести його не пізніше 24 грудня.

Як повідомляється, сьогодні в ході переговорів вдалося узгодити технічні деталі розблокування роботи КПВВ «Золоте» і «Щастя». Робота з цього питання триває.

У той же час, за даними делегації, незважаючи на пропозицію України, представників ОБСЄ, МЗС Франції та ФРН, провести засідання політичної пілгрупи і підгрупи з безпеки російська сторона відмовилися.

Наступне засідання ТКГ планується на 24-25 листопада.

Нагадаємо, сьогодні Україна скликала позачергове засідання гуманітарної підгрупи в Тристоронній контактній групі по Донбасу, щоб обговорити питання розблокування роботи КПВВ і обмін полоненими.

З 10 листопада Україна дозволила відкрити всі сім КПВВ на Донбасі. У той же час пропуск в шести з них блокувався з боку представників ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: