Арестович розповів, як Росія може вивести своїх військових з Донбасу

Читать на русском
Вивести російські війська з Донбасу можна тільки в тому випадку, якщо президент РФ Володимир Путін дасть таку команду.
Фото: Дарья Давиденко / Апостроф

Вивести російські війська з Донбасу можна тільки в тому разі, якщо президент РФ Володимир Путін дасть таку команду.

Про це заявив радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Україна 24», у понеділок, 9 листопада.

План дій щодо Донбасу: чи стане дієвим новий підхід ТКГЗмінити дискурс довкола розв'язання конфлікту на Донбасі можливо тільки за рахунок нестандартних рішень, які виходять за межі бачення Кремля, вважає експерт.

«Вивести російські війська з території Донбасу можна єдиним шляхом - це коли президент Росії Володимир Путін віддасть відповідну команду. Інших шляхів немає. Питання в тому, чи є у нього на це добра воля, тому що в Парижі рік тому він підписав відповідний протокол, на вищому рівні нормандської четвірки взяв на себе зобов'язання щодо врегулювання конфлікту. Вони росіянами виконуються, але лише частково і неохоче. І ми за місяць до закінчення терміну примушуємо їх до конкретизації, чи збираються вони взагалі їх виконувати чи ні», - сказав він.

При цьому Арестович пояснив, як РФ може погодитися на виведення військ, при тому, що вона не визнає їх наявність на Донбасі.

«Путін визнає «відпускників», як мінімум, і вони повинні бути виведені. А «відпускники» - це широка категорія, в їх число входять добровольці і так далі. Нехай їх виводять. Громадян РФ там більше, ніж потрібно. Вони дуже добре знають, що відбувається, і це знають французи, німці, Сполучені Штати. Формулювання завжди можна підібрати. Росія - фахівець з підбирання красивих формулювань, а ми даємо їм можливість для виходу, якщо вони хочуть цим скористатися, вони скористаються», - сказав він.

Нагадаємо, минулого тижня Україна представила п'ять головних пунктів плану дій щодо Донбасу.

Пізніше стало відомо, що ТКГ розгляне план України щодо Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: