Під Одесою поліція розігнала мітинг підприємців

Читать на русском
23 листопада в Одеській області підприємці ринку 7 кілометр влаштували акцію протесту через посилення карантину. Вони перекрили рух транспорту. Поліція розігнала мітинг.

У понеділок, 23 листопада, в Одеській області підприємці ринку «7 кілометр» влаштували акцію протесту через посилення карантину і перекрили рух транспорту.

Як повідомляє пресслужба поліції, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом блокування транспортних комунікацій (ч. 1 ст. 279). Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі.

Карантин вихідного дня: як впоратися з другою хвилею COVID-19Карантин є найбільш ефективним заходом стримування епідемії, однак при працюючих в звичному режимі навчальних закладах, вводити обмеження на період вихідних днів не має сенсу, вважає експерт.

Також очевидці опублікували відео, як поліцейські розганяли учасників протесту. Таким чином, рух на трасі було розблоковано.

Раніше стало відомо, що підприємці планували у понеділок пікетувати облдержадміністрацію.

Нагадаємо, уряд замінив адаптивний карантин загальнонаціональним до 31 грудня. У будні дні в Україні будуть діяти обмеження помаранчевої зони карантину.

Крім того, в країні з 14 по 30 листопада ввели карантин вихідного дня. З 00:00 суботи до 00:00 понеділка на всій території України повинні діяти нові обмеження.

Ми писали про протести підприємців під Кабміном і ВР. Як відомо, 17 листопада Рада провалила голосування за постанову, в якій уряду рекомендувалося переглянути введені на час вихідних обмежувальні заходи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: