Нардепи просять КСУ перевірити законність карантину «вихідного дня»

Читать на русском
Майже півсотні нардепів просять Конституційний суд перевірити законність карантину вихідного дня, який запровадив Кабмін.
фото vn.20minut.ua

До Конституційного суду надійшло конституційне подання 48 народних депутатів щодо відповідності Конституції постанови про карантин «вихідного дня».

Про це повідомляє пресслужба КСУ у понеділок, 23 листопада.

Коронавірус у світі: в яких країнах запровадили карантин «вихідного дня»Не тільки в Україні вирішили спробувати перервати ланцюжок заражень коронавірусом за допомогою часткового локдауну.

«48 народних депутатів звернулися щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень підпункту 17 пункту 10, пункту 15 постанови Кабінету міністрів «Про встановлення карантину та впровадження посилених протиепідемічних заходів на території з широким розповсюдженням гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV- 2 від 22 липня 2020 №641 зі змінами», - йдеться в повідомленні.

На думку нардепів, окремі положення постанови Кабміну не відповідають ряду норм Конституції. Йдеться про карантинні обмеження у вихідні.

Автори вважають, що порушені у конституційному поданні питання мають «особливе суспільне і економічне значення, оскільки стосуються, в тому числі життя і здоров'я громадян».

Повний текст звернення можна вивчити на порталі КСУ.

Нагадаємо, Кабмін запровадив карантин вихідного дня з 14 листопада і до кінця цього місяця.

На цей період у вихідні заборонено проведення масових заходів за участю понад 20 осіб, прийом відвідувачів в кафе і ресторанах (крім роботи навинос), робота ТРЦ, фітнес-центрів, басейнів і установ культури.

При цьому на минулому тижні Рада не змогла ухвалити постанову, якою б рекомендувала Кабміну переглянути обмеження у вихідні. Нардепам не вистачило голосів у залі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: