ВАКС скасував арешт майна філії «Укрзалізниці»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і частково задовольнив клопотання представника акціонерного товариства Українська залізниця про зняття арешту.

Вищий антикорупційний суд скасував арешт майна філії ПАТ «Укрзалізниця» у межах справи про ймовірне заволодіння державними коштами під час закупівлі обладнання для ремонту колісних пар.

Таке рішення 18 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 23 травня 2019 року Генеральна прокуратура України провела обшук у приміщенні виробничого підрозділу Локомотивного депо Конотоп регіональної філії «Південно-західна залізниця» ПАТ УЗ. В ході обшуку, зокрема, був вилучений прес гідравлічний для обтиску буртів, на який пізніше наклали арешт. Не погоджуючись із цим, представник УЗ подав клопотання про скасування арешту з усього вилученого майна, проте суд зняв арешт лише з пресу.

Раніше Генпрокуратура розслідувала справу за фактами готування до заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, складанням завідомо неправдивих офіційних документів службовими особами УЗ. Пізніше справу передали до Національного антикорупційного бюро. Як встановлено слідством, 6 червня 2018 року УЗ в Prozorro розмістила оголошення щодо наміру закупівлі обладнання для ремонту колісних пар за 3,7 млн грн.

За результатами проведення електронного аукціону переможцем визнано МПП «Ерфольг», з яким уклали договір щодо поставки пресу. Пізніше компанія поставила прес, виробником якого є ПП «Сервісна фірма «Аста». Водночас ринкова вартість такого пресу становить 800 тисяч гривень, що значно менше сплаченої УЗ ціни.

Нагадаємо, НАБУ розслідує купівлю поліцією вибухотехнічних костюмів. Також Національне бюро розслідує закупівлю захисних костюмів для медиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: