НАБУ розслідує закупівлю захисних костюмів для медиків (доповнено)

Читать на русском
У Національному бюро порушили справу за фактами можливих порушень під час закупівлі засобів індивідуального захисту.

Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження за фактом можливих порушень, допущених під час закупівлі Кабінетом міністрів України 71 тисячі захисних костюмів для медиків.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомив співрозмовник у НАБУ.

За його словами, кримінальне провадження порушили за зверненням Міністерства охорони здоров'я. Попередня кваліфікація справи – частина 2 статті 364 Кримінального кодексу України, тобто зловживання службовим становищем.

Водночас, в ефірі програми «Свобода слова» міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що цю 71 тисячу захисних костюмів вже розвозять по лікарнях.

«Ці костюми вже постачаються в лікарні. Вони всі приїхали, тобто, кількість костюмів, яка була закуплена МОЗ, трішки більше, ніж 71 тисяча, постачаються зараз до лікарень. Є підписаний мій наказ щодо розподілу, яким чином будуть відбуватися ці розподіли. Він (наказ – ред.), звичайно, є на сайті охорони здоров’я, він не може там не бути», – повідомив міністр.

Раніше про перевірку урядового тендеру щодо закупівлі захисних костюмів для медиків повідомило агентство Reuters. За їх інформацією, справу порушили за зверненням одного з народних депутатів України за фактом порушення Кабміном власних правил закупівель в сфері охорони здоров'я.

Як відомо, Степанов повідомив, що 17 травня до України прибула партія одноразових костюмів біологічного захисту.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливу розтрату 200 млн грн посадовцями Укравтодору. Також бюро розслідує продаж цукру Аграрного фонду за заниженими цінами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: