НАБУ розслідує купівлю поліцією вибухотехнічних костюмів

Читать на русском
У Національному бюро розслідують факти купівлі поліцейськими вибухотехнічних костюмів, імовірно, за завищеною ціною.

Національне антикорупційне бюро України розслідує кримінальне провадження за фактом закупівлі Національної поліції України вибухотехнічних костюмів.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 1 липня, повідомляє «Слово і діло».

Зокрема, у справі досліджується купівля Головним управлінням Нацполіції в Луганській області в 2016 році вибухотехнічного костюму у компанії «Інтертрейд-Україна Лімітед» за 3 млн грн. Також детективи розслідують купівлю цих костюмів і ГУ НП.

Як вказується у рішенні, детектив повідомив про допит понад 100 осіб та проведенні необхідних слідчих дій. Він зазначив, що ці костюми були об'єктами судово-товарознавчої та судово-економічної експертиз, на підставі яких визначено реальну вартість поставлених до ГУ НП костюмів та визначено суму збитків.

Представник компанії «Інтертрейд-Україна Лімітед» просив суд скасувати арешт цих вибухотехнічних костюмів, оскільки арешт на майно було накладено понад рік тому, а за цей час жодних процесуальних дій за участю представників фірми у вказаному кримінальному провадженні здійснено не було.

Вивчивши клопотання, суддя відмовив у задоволенні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що НАБУ розслідує дві справи про незаконне збагачення. Також детективи розслідують закупівлю захисних костюмів для медиків. Крім того, у Бюро триває слідство за фактом можливої розтрати 200 млн грн посадовцями Укравтодору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: