Протести у Нігерії: силовики застрелили 12 демонстрантів

Читать на русском
Під час масштабних протестів проти поліцейського насильства, які проходили у Нігерії напередодні, силовики застрелили щонайменше 12 демонстрантів.
Фото: NYT

Під час масштабних протестів проти поліцейського насильства, які проходили у Нігерії напередодні, силовики застрелили щонайменше 12 демонстрантів.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що силовики застосували зброю після того, як протестувальники проігнорували запровадження комендантської години в Лагосі та його околицях. Це, в свою чергу, призвело до сутичок мітингарів із поліцейськими та військовиками, які застосували зброю.

Загалом же, з початку протестів у Нігерії загинуло вже 56 осіб.

Надмірне насильство щодо демонстрантів з боку силовиків змусило тисячі нігерійців долучитися до акцій протесту, які вже охопили більшу частину південної Нігерії.

Президент країни Мохамаду Бухарі закликав людей заспокоїтися та не провокувати насильство.

Нагадаємо, раніше у столиці Нігерії військові відкрили по мітингувальникам вогонь, внаслідок чого загинули 20 осіб і ще близько 50 отримали поранення.

Протести проти жорстокості поліції почалися в країни минулого тижня, після того, як нігерійська влада оголосила про розформування поліцейського Спеціального загону по боротьбі з пограбуваннями (SARS) та переведення співробітників загону до інших підрозділів поліції.

Учасники протесту вимагали покарати причетних до застосування надмірного насильства поліцейських замість того, щоб переводити їх на інші посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: