У парламенті відклали розгляд законів щодо кризи із КСУ

Читать на русском
Верховна рада України не розглядатиме на цьому пленарному тижні законопроєкти, пов'язані із виходом з конституційної кризи в державі.
Фото з відкритих джерел

Верховна рада України не розглядатиме на цьому пленарному тижні законопроєкти, пов'язані із виходом з конституційної кризи в державі.

Про це з посиланням на власні джерела в парламенті повідомляє «Українська правда».

Зазначається, що цього тижня нардепи не голосуватимуть ні за президентський закон про розпуск Конституційного суду, ні за ініціативу Дмитра Разумкова щодо відновлення скасованих рішення КСУ норм про незаконне збагачення. Причиною цього є ймовірний конфлікт у фракції «Слуга народу», одна частина якої підтримує ініціативу Зеленського, а інша – законопроєкт Разумкова.

Це означає, що пошук шляхів для виходу із конституційної кризи в Україні затягується щонайменше до 1 грудня – саме тоді розпочнеться новий пленарний тиждень у парламенті.

Водночас є ймовірність, що вихід із кризи буде знайдено під час позачергово засідання Ради, яке може бути скликане спеціально для цього.

Нагадаємо, спікер парламенту Дмитро Разумков запропонував створити робочу групу, яка могла б знайти компроміс для виходу із конституційної кризи.

Також ми писали, що Володимир Зеленський вніс до Верховної ради законопроєкт, яким запропонував звільнити весь склад КСУ після скандального рішення про скасування відповідальності за недостовірне декларування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: